Hur kan vi hjälpa dig idag?

Tillbaka till toppen
Hur fungerar Klever?

Du registrerar dig i Klever med hjälp av dina bankkoder. Inloggningen fungerar med hjälp av mobilens fingeravtrycksläsare eller med en personlig PIN-kod.


När du överför en räkning till Klever, identifierar Klever fakturerarens uppgifter. Efter att man bekräftat fakturan till betalning kan användaren själv välja att skicka iväg en automatisk adressändringsförfrågan till den utvalda faktureraren.


Om faktureraren har möjlighet att ändra faktureringsadressen, så kommer räkningarna framöver automatiskt till appen och du får en notifiering när en ny faktura finns tillgänglig.


Som användare får man en egen Klever-faktureringsadress som man även kan meddela till andra företag för att i fortsättning få deras fakturor direkt till sin app.

Hur tar jag Klever i användning?

Klever är tillgänglig för såväl iOS- som Android-enheter. Appen hittar du i App Store genom att klicka här eller i Google Play Store genom att klicka här


Ny användare

När du laddat ner Klever, ber apppen dig att fylla i ditt telefonnummer. Därefter får du ett SMS med en fyrsiffrig kod som du skriver in i appen. Om du är en ny användare skall du därefter svara "NEJ" på frågan om du redan har ett Klever konto. Därefter är du klar att använda applikationen.

Existerande användare

Om du redan har ett Klever konto skall du svara "JA" på frågan om du redan är en Klever användare. Därefter kan du logga in genom att använda ditt Facebook konto eller din e-postaddress.
Vilka bankers betalkort kan användas i appen?
Alla finländska bankers betalkort fungerar med appen, även VISA och Mastercard som är beviljade i finland.
Är det säkert att använda Klever?

Så länge du håller reda på din personliga PIN-kod, kan Klevers säkerhet jämföras med din nätbanks säkerhet.


Kreditkortsuppgifterna behandlas av vår PCI-certifierade samarbetspartner Solinor. Betalkortets uppgifter sparas inte utanför Solinors programvara. Kontakten mellan Klever och Solinors programvara är krypterad med högklassig SSL-kryptering. Programvaran använder sig av Microsofts Azure-plattform.