Sijoittajan tarina

Miksi Elina Koivumäki, laulava lakinainen, sijoitti kasvuyritys Kleveriin?

Mathias Soini

Mathias Soini

Elina Koivumäki rakastaa laulamista. Hän päätti viime syksynä purskahtaa lauluun tuhatpäisen yleisön edessä Nordic Business Forumissa Helsingin Messukeskuksessa. Hän esitti kysymyksensä alkuun nokkelan spontaanisti pätkän kappaleesta ”Like a virgin”, kenellepäs muulle kuin Virgin-yhtiön perustajalle ja miljardöörille, Sir Richard Bransonille.

Elinan rakkaus karaokea kohtaan ei kuitenkaan tuonut häntä Nordic Business Forumiin. Hän toimi 17 vuotta asianajoalalla, viimeksi Eversheds Sutherlandin osakkaana, kunnes irtisanoutui syksyllä 2016 ja perusti oman yhtiönsä Lexperiencen.  Suomen Asianajajaliitto on tituleerannut Elinaa juristien somekuningattareksi ja lisäksi hänet tunnetaan asiantuntevana ja poikkeuksellisen innostavana puhujana.

Elinan GDPR-osaaminen on pitänyt hänet hyvin kiireisenä viime aikoina. Tämä on helppo uskoa, sillä kukaan meistä ei varmastikaan päässyt yritysten GDPR-sähköpostitsunamia karkuun. Kiireen keskellä Elinalla jäi välillä pyykit pesemättä ja laskut maksamatta.

“Laskujen maksaminen on välttämätön paha. Kukaan ei pääse laskujen maksamista karkuun, niin miksemme tekisi siitä mahdollisimman helppoa ja nopeaa?”

Elina miettii sijoituksissaan aikaa ja ajan säästämistä. “Mielenkiintoni Kleveriä kohtaan heräsi juuri siksi, että Klever säästää yksinkertaisesti ihmisten aikaa. Vaikka rahaa sinulla olisi, niin aikaa et voi ostaa mistään lisää”, hän tuumii. “Kasvuyritysten on tärkeää osata myydä ihmisille aikaa ja ajansäästöä. Kleverissä se toteutuu monella tapaa, ja sovellus on myös hyvin helppokäyttöinen”, hän perustelee sijoitustaan Kleveriin.

Elina on osakkaana myös Kyrö Distilleryssä ja tapahtumahotelli Huoneessa. Klever tukee samaa ideologiaa ollessaan edellä mainittujen yritysten tavoin kansainvälistymässä lähitulevaisuudessa. Klever on partnereiden kautta kasvua hakevan liiketoimintamallin ansiosta täysin skaalautuva yritys. Euroopassa lähetetään vuosittain yli 18 miljardia laskua, joista noin 80% on edelleen paperilaskuja. Jo yhden prosentin markkinaosuus merkitsisi 180 miljoonan laskun vuotuista volyymiä.

“Vanhoja toimintatapoja kyseenalaistetaan, ja nykyään maksetaan bitcoineilla kultaharkkojen sijaan. Isot rakennemuutokset suosivat nyt fintech-yrityksiä.”

Finanssiala onkin ollut digitalisaation myllerryksessä jo pidemmän aikaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei hyville toimijoille riittäisi markkinoilla tilaa. Pankit ovat avoimia tekemään yhteistyötä innovatiivisten ja asiansa osaavien startup-yritysten kanssa.

“It’s all about people”, Elina sanoo jo kävellessään autoltaan Vanajanlinnassa pidettävään, vaikuttavaa puhumista koskevaan tapahtumaan. Ne sanat toimivat myös hänen perustamansa firman, Lexperiencen sloganina ja rekisteröitynä tavaramerkkinä. Hän palaa takaisin kysymykseen, miksi hän päätti sijoittaa Kleveriin. “Loppujen lopuksi kaikki on ihmisistä kiinni. Kleverillä on loistava tiimi.”

Kiinnostuitko sinäkin Kleveristä? Haluatko mukaan sijoittajaksi tähän nopeasti kasvavaan suomalaiseen yritykseen? Lue lisää ja sijoita pieni tai suurempi summa osoitteessa: www.invesdor.com/klever