Sijoittajan tarina

Kuluttajabisneksen supermies sijoitti kansainvälisesti lupaavaan Kleveriin

Mathias Soini

Mathias Soini

MySafetyn toimitusjohtaja Niclas Fagerlundin ansioluettelosta löytyy vakuuttava teollisuustausta, josta hän siirtyi kuluttajabisnekseen 12 vuotta sitten.

Tuloksista päätellen tämä taisi olla oikea ratkaisu. Niclas on ollut mukana muun muassa rakentamassa ja kasvattamassa maksu-tv-operaattori Plus TV:tä nollasta satoihin tuhansiin maksaviin käyttäjiin.

Äskettäin Niclas lähti sijoittajaksi suomalaiseen Fintech-yritys Kleveriin. Klever tekee kuluttajalle laskujen maksamisesta helppoa ja vaivatonta. Pian Klever mullistaa myös maksutavat, yhdistämällä mobiilin laskutuksen ja laskujen rahoituksen uniikilla tavalla.

Kleverissä Niclasta kiehtoo varsinkin laskutus ja maksutavat, sekä niiden kehittäminen.

“Firma kuin firma voi tehdä ja kehittää ihan mitä vaan ja saada asiakkaat innostumaan, mutta jos laskutus ei toimi, lopputulema on pyöreä nolla.”

Mikä se yrityksen menestyksen salaisuus sitten on?

“Yrityksen menestyksen kannalta tärkeää ovat liiketoimintaidea, miten sitä lähdetään toteuttamaan loppuasiakasta silmällä pitäen, ja sen taustavoimat.” Niclas kertoo kokemuksesta. Myös Kleverin liiketoiminnan menestys kulminoituu lopulta kuluttajan kiinnostukseen ottaa Klever käyttöön. Siksi kuluttaja on aina ollut tuotekehityksen keskiössä.

Niclas on vaikuttunut myös Kleverin johtoryhmästä.

“Tiimillä on tietoa, taitoa ja kokemusta. He ovat keksineet järkevältä kuulostavan liiketoimintaidean, ja lähteneet määrätietoisesti toteuttamaan sitä.”

Plus TV:llä Niclas keräsi riskirahoitusta 30 miljoonan euron edestä, ja kävi aktiivisesti Lontoossa ja Tukholmassa tapaamassa sijoittajia. Hän on saanut seurata läheltä sijoittajien toimintaa ja tietää, mihin onnistuneet sijoituspäätökset perustuvat. Sijoituksensa ohella Niclas haluaa aktiivisesti tukea Kleveriä osaamisellaan.

“Sijoittamiselle on harvemmin huonoa ajankohtaa, pikemminkin huonoja kohteita. Sijoituksilleen on syytä löytää ne oikean tyyppiset, potentiaaliset kohteet ja fiksusti olla mukana tietotaitotuella, jos ja kun sitä tarvitaan.”

Kiinnostuitko sinäkin Kleveristä? Haluatko mukaan sijoittajaksi tähän nopeasti kasvavaan suomalaiseen yritykseen? Lue lisää ja sijoita pieni tai suurempi summa osoitteessa: www.invesdor.com/klever