Klever ja Lindorff yhteistyöhön

Kleverin ja Lindorffin yhteistyö vähentää maksuhäiriöitä – ja parantaa yritysten kassavirtaa

Jeanette Samuelsson

Jeanette Samuelsson

Yllättävässä taloustilanteessa monella kuluttajalla on edessään pattitilanne: rahoitusta on tarjolla vaikka minkälaisiin hankintoihin, mutta jos rahaa tarvitseekin laskun maksuun, on tilanne hankalampi. Finanssiteknologian startup-yritys Kleverin mobiilipalvelun uusin ominaisuus muuttaa tilanteen. Palvelun avulla kuluttaja voi siirtää laskun eräpäivää eteenpäin ja halutessaan pilkkoa laskun osiin. Laskuttava yritys saa silti maksunsa kokonaisuudessaan eräpäivänä.

Klever on suomalainen mobiilisovellus, jolla voi vastaanottaa ja maksaa laskuja helposti. Eräpäivän siirron tai laskun pilkkomisen mahdollistaa Kleverin tuore partneruus riippumattoman luotonhallinnan palveluyritys Lindorffin kanssa. Yhteistyösopimus allekirjoitettiin 5.7.2018, ja palvelu otetaan käyttöön elo-syyskuussa.

”Me autamme kuluttajia välttämään maksuhäiriöitä. Jos kuluttajalla on luottotiedot kunnossa, hän saa Kleverin avulla tarpeen tullen maksuaikaa vaikkapa sähkölaskulle fiksuun hintaan. Klever valitsee yhteistyökumppaninsa tarkoin. Emme huoli kumppaneiksemme tahoja, jotka tarjoavat korkeakorkoisia kulutusluottoja, vaan pidämme hinnat kuluttajan kannalta maltillisina”, Kleverin viestintäjohtaja Jussi Muurikainen kertoo.

”Partneruus Lindorffin kanssa tekee Kleverin palvelusta entistä kattavampaa. Laskujen välityskanavan ja rahoituksen yhdistäminen mobiilisti on täysin uniikkia ja vastaa merkittävään kuluttajatarpeeseen. Kleverin sovelluksen on ladannut jo liki 40 000 ihmistä. Palvelua kehitetään koko ajan kuluttajan tarpeista käsin – esimerkiksi viime viikolla kerroimme yhteistyösopimuksesta Pohjoismaiden suurimman laskunvälittäjän, PostNord Strålforsin kanssa”, Kleverin toimitusjohtaja, Jeanette Samuelsson toteaa.

Klever on kuluttajille maksuton mobiilisovellus, jonka avulla voi vastaanottaa ja maksaa kaikki laskut. Klever lukee kännykän kameralla paperilaskun tiedot ja laskun voi maksaa sovelluksessa yhdellä pyyhkäisyllä. Samalla kaikki tulevat laskut voi tilata suoraan Kleveriin. Laskut pysyvät Kleverissä tallessa ja sovellus muistuttaa eräpäivän lähestymisestä, jotta laskut eivät jää maksamatta. Maksaminen on yhtä turvallista kuin verkkopankissa.

Yrityksille Kleverin kautta laskuttaminen on edullisempaa kuin e-lasku. Kleverin käyttö vähentää myöhässä maksamista ja helpottaa siirtymistä pois paperi- ja sähköpostilaskuista. Kleverin yhteistyö Lindorffin kanssa parantaa palvelua entisestään: jos asiakas tarvitsee maksuaikaa, hän voi järjestää sen suoraan Kleverissä ottamatta yhteyttä laskuttavaan yritykseen. Yritys saa maksun Kleverin kautta eräpäivänä ja Lindorff hoitaa laskun rahoituksen kuluttajan kanssa maltilliseen hintaan.

Lisätiedot: Jussi Muurikainen, viestintäjohtaja, Klever
jussi.muurikainen@kleverappcom.test.cchosting.fi, +358 50 567 3100

Klever lyhyesti:

Klever on finanssiteknologian startup-yritys, joka on kehittänyt mobiilisovelluksen laskujen vastaanottamiseen ja maksamiseen. Vuonna 2015 perustettu yritys on kerännyt sijoittajilta 3 miljoonan euron rahoituksen ja saanut Tekesiltä 0,5 miljoonan euron lainan. Nyt yritys on kaupallistamisvaiheessa ja yhteistyö suurten laskunvälittäjien sekä pankkien kanssa on käynnistymässä. Kleverillä on käynnissä Invesdorin kautta osakeanti (www.invesdor.com/klever), jossa enimmäistavoite on 1,5 M€. www.kleverapp.com

Lindorff lyhyesti:

Lindorff on auttanut ihmisiä luottojen hallinnassa Suomessa jo yli 50 vuotta. Tätä nykyä yritys on osana Lowellia Euroopan toiseksi suurin luotonhallinnan palveluyritys. Lindorffin asiakaspalvelu auttaa yli puolta miljoonaa suomalaista laskujen ja velkojen hoitamisessa vuosittain. Lindorffin nimi ja brändi vaihtuu Suomessa myöhemmin tänä vuonna Lowelliksi. www.lindorff.fi